راهنمای خرید

راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی یکی از دغدغه هایی می باشد که گذشته تا کنون وجود داشته است. چرم جزو مواردی می باشد که از گذشته دور و تا کنون مورد استفاده بشر قرار می گرفته است. امروزه وسایل جانبی و پوشاک بسیاری را از چرم تهیه می کنند؛ همین عامل باعث شده است که تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی اهمیت بسیاری پیدا کنند چرا که چرم طبیعی مزایای بسیاری نسبت به چرم طبیعی دارد و اغلب افراد با توجه به همین ارجحیت به دنبال چرم طبیعی برای اجناس خود می باشند. برای رفع همین دغدغه که به آن اشاره کردیم، در ادامه به معرفی اصلی ترین راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی می پردازیم.

چرم طبیعی چیست؟

چرم طبیعی چیست؟

چرم طبیعی یا همان چرم اصل، محصولی است که به طور مستقیم از فرآوری پوست خام حیوانات تهیه می‌ شود. چرم‌سازی (دباغی) روشی می باشد که از قدیم توسط انسان‌ها برای تولید پوشاکی مقاوم و بادوام، مورد استفاده قرار گرفته است. همانطور که اشاره کردیم چرم طبیعی یا همان چرم اصل، در واقع از پوست حیواناتی مانند گاو، بز، گاو‌میش و در برخی موارد از پوست شتر‌مرغ، کروکودیل، مار و … به دست می‌آید، و به محصولی پرکاربرد و مفید مثل لباس، کفش یا کیف و کمربند چرم ارتقا می‌ یابد.

پیشنهاد خرید
راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

پیراهن ساده سارینا طوسی

320.000 تومانخرید کنید

چرم مصنوعی چیست؟

و اما چرم مصنوعی (چرم صنعتی) به عنوان جایگزینی برای چرم در اثاث یا تودوزی، لباس، کفش و پارچه و دیگر استفاده‌ ها در نظر گرفته شده‌ است، که در این موارد پوشش چرم مانند لازم است اما جنس اصلیِ چرمی گران یا غیرقابل استفاده به دلایلی اخلاقی می باشد. چرم مصنوعی یا همان چرم صنعتی از مواد پلاستیکی یا پلیمری به صورت کارخانه‌ای درست می‌شود.

پیشنهاد خرید
راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

کت چرم 9986 طوسی

1.080.000 تومانخرید کنید

روش های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

راهکار‌های بسیاری برای تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از روش های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی، می پردازیم.

بوی چرم را بررسی کنید

یکی از اولین و ساده ترین روش های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی، بررسی کردن بوی چرم می باشد. چرم طبیعی همیشه بوی نسبتا زننده و بوی شبیه به حیوان دارد و اما چرم‌های مصنوعی از بوی خاصی برخوردار نیستند و اگر هم بویی داشته باشند، بویی شبیه به مواد شیمیایی و پلاستیکی خواهند داشت.

چرم طبیعی شناسنامه دارد

تمامی محصولاتی که الزام بر تولید به وسیله چرم طبیعی دارند، دارای نشان اصالت یا به اصطلاح شناسنامه می باشد. پس در این صورت هنگام خرید محصولی که به عنوان چرم طبیعی به شما فروخته می شود، از فروشنده بخواهید که نشان اصالت را  همراه کالای چرمی به شما تحویل دهد چرا که شناسنامه دار بودن محصول چرمی مورد نظر، یکی از روش‌ های با‌‌ اطمینان در تشخیص طبیعی بودن چرم به کار رفته در تولید آن می باشد.

چرم طبیعی گران قیمت است

از آنجایی که تولید چرم طبیعی بسیار پر‌زحمت و زمان‌بر بوده و طبیعتا از قیمت بالایی نیز برخوردار می باشد. پس در این صورت هنگامی که دارید کالایی را با قیمت ارزان و به عنوان چرم طبیعی میخرید بدون شک مطمئن باشد که چرم بکار رفته در آن کالا مصنوعی می باشد. به طور کلی کیفیت و دوام چرم طبیعی قابل مقایسه با چرم مصنوعی نیست و همین عامل نیز نشان می دهد که قیمت چرم طبیعی نسبت به چرم مصنوعی بالاتر می باشد.

چرم طبیعی نمی‌سوزد

یکی از  متداول ترین روش ها در تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی، سوزاندن یک قسمت از چرم مورد نظر است. اگر یک شعله کوچک را به مدت چند ثانیه روی چرم طبیعی بگیرید، به هیچ وجه اثر سوختن و تغییر شکل در آن مشاهده نمی‌ کنید. ولی چرم مصنوعی با توجه به این که از مواد پلاستیکی تولید شده است، در کمترین زمان، سوخته و به اصطلاح جمع می‌ شوند. 

پیشنهاد خرید
راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی

پیراهن ساده سارینا ذغالی

320.000 تومانخرید کنید

جذب آب متفاوت چرم طبیعی

استفاده از چند قطره آب روش خوبی برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. چرم به طور طبیعی قابلیت جذب آب را دارد. بنابراین می‌توانید چند قطره آب را روی چرم بریزید و چند دقیقه منتظر بمانید. در صورتی که آب روی چرم باقی ماند، کالای شما از چرم مصنوعی ساخته شده است، و اگر این روش را روی چرم طبیعی انجام دهید به سرعت قطرات آب توسط آن جذب می‌شوند.

پشت چرم طبیعی پرز‌دار است

پشت چرم طبیعی همیشه حالت پرز‌‌دار یا در اصطلاح جیر‌مانند است. ولی پشت چرم‌های مصنوعی همواره یکنواخت و به صورت پارچه‌ ای یا دوخته شده با نخ به شکل شبکه‌ای می باشد. با این روش به سادگی می توانید چرم طبیعی از چرم مصنوعی را تشخیص دهید.

ناصافی سطح روی چرم طبیعی

ناصافی سطح روی چرم طبیعی

افراد می توانند با لمس رویه چرم تشخیص دهند که آن طبیعی است یا خیر. اگر چرم مورد نظر از نوع اصل باشد رویه آن ناصاف و دارای برآمدگی و فرورفتگی‌های خفیف و کمی هم خراش روی آن است؛ و اما چرم‌ های مصنوعی دارای حالت صاف و یکنواخت در روی سطح آن می باشند. 

کاربرد چرم

همانطور که اشاره کردیم چرم و به طور کلی چرم طبیعی کاربرد گسترده ای دارد. در ادامه مطلب به معرفی کلیدی ترین کاربرد های چرم می پردازیم.

برخی از اصلی ترین کاربرد های چرم شامل موارد زیر می باشد:

کاربرد چرم در پوشاک

همانطور که اشاره کردیم چرم در پوشاک کاربرد بسیار گسترده ای دارد و به گونه ای اصلی ترین کاربرد چرم در پوشاک می باشد. مواردی مانند شلوار، کراوات، دستکش، کت چرم مردانه، کاپشن و کفش، کمربند مردانه، کیف چرم و … مثال هایی از کاربرد چرم در پوشاک می باشند.

کاربرد چرم در وسایل جانبی

نکته قابل توجه این است که چرم علاوه برا پوشاک در موارد دیگری مانند کاربرد چرم در وسایل جانبی نیز وجود دارد. برخی از کاربرد های چرم در وسایل جانبی می توان به جاکلیدی های چرمی و کیف اشاره کرد.

کلام آخر

در این مقاله، سعی کردیم به معرفی چرم طبیعی، چرم مصنوعی، راهکار‌های تشخیص چرم مصنوعی از چرم طبیعی و کاربرد چرم بپردازیم. و به این نتیجه رسیدیم روش های بسیاری برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی وجود دارد که افراد با آگاهی و درک این نکات و روش ها به سادگی می توانند چرم طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *